QIAGEN logo

Syndroominen testaus – kliinisen diagnostiikan uudet mahdollisuudet

Syndroomisen multiplex-testauksen hyödyt infektiotautien diagnostiikassa

The value of syndromic multiplex testing for infectious disease diagnostics

Infektiotauteja sairastavilla potilailla on usein sairauteen viittaavia oireita, mutta ne eivät olet tarpeeksi spesifisiä taudinaiheuttajan kliiniseen määrittämiseen.

Potilailla voi olla yleisiä, epäspesifisiä oireita, kuten yskää, lihaskipuja ja päänsärkyä. Tarkkojen diagnostisten tulosten puuttuessa päädytään usein laaja-alaiseen hoitoon, kattavaan tarkkailuun ja mahdollisesti tarpeettomiin toimenpiteisiin.

Syndroomisen testauksen avulla tulokset useista patogeeneistä saadaan yhdellä kerralla ja nopeammin perinteisiin menetelmiin verrattuna. Syndroominen testaus hyödyttää niin laboratoriota, sairaalaa kuin potilaitakin.

QIAstat-Dx webinaarit

Sign up for our next webinar

Katso tallenne webinaaristamme, jossa Dr. Donia Bouzid kertoo syndroomisen testauksen hyödyistä infektiotautien diagnostiikassa.

Aihe:The clinical outcomes of using dry swabs for respiratory syndromic testing: Experience from a hospital in Paris.

Puhuja: Donia Bouzid, M.D., Ph.D., AP-HP, Bichat Claude-Bernard Hospital, Emergency Department, Paris, France.

KATSO WEBINAARITALLENNE

Tuota kattavia diagnostisia tuloksia QIAstat-Dx:n avulla

Potilaalla voi olla flunssa. Tai hän voi olla vilustunut. Tai hän voi olla altistunut COVID-19-virukselle. Miten saat potilaiden tarvitsemat tulokset nopeimmin? QIAstat-Dx Respiratory SARS-CoV-2 Panel -testillä saat testitulokset 21:stä hengitystiepatogeenista, myös SARS-CoV-2-viruksesta, vain noin tunnissa.

Syndroomisen testauksen kliiniset hyödyt COVID-19-pandemian aikana ja sen jälkeen

Clinical value of syndromic testing in the COVID-19 pandemic and beyond

Ennen COVID-19-pandemiaa suurin osa hengitystiesairauksista sai alkunsa yleisten patogeenien, kuten influenssavirusten, kausittaisesta esiintyvyydestä. Koska hengitystieinfektioihin tulee tulevaisuudessa liittymään epävarmuustekijöitä, hengitystieoireita aiheuttavien virusten nopea havaitseminen ja erottelu syndroomisen testauksen avulla tulee olemaan tärkeää. Lue lääketieteellisistä asioista vastaavan tiimimme mietteitä syndroomisen testauksen tulevaisuudesta COVID-19-pandemian jälkeen.

Lue artikkeli